tisdag 25 december 2012

Gravad Lax

Efter ett dygns gravning och ett dygns rimmning tycker jag att laxen blir helt perfekt. Servera den tillsammans med hovmästarfärskost eller hovmästarsås. 

Det här behövs:
Dag 1:
1 kg laxfilé
1 dl salt
1 1/4 dl råsocker
dill
Dag 2:
1 msk salt
1 l vatten

Gör så här:
Dag 1:
Gnid in laxen med salt och råsocker, lägg på dill och lägg laxen i dubbla plastpåsar och lägg in i kylen i ett dygn.
Dag 2:
Blanda vatten och salt i dubbla plastpåsar. Tag bort dillkvistarna och lägg laxen i rimningslagen i påsen och knyt till. Låt ligga i kylen i ytterligare ett dygn.
Tag upp och torka laxen. Skär i tunna skivor och servera med hovmästarfärskost till.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar