söndag 24 februari 2013

Ricottaplättar


Man skulle nästan kunna tro att det här är potatisplättarna från i onsdags som har återuppstått :)) 
Men så är inte fallet, det här är Ricottaplättar som vi hade till helgfrukost. Jättegoda tillsammans med sylt, honung, sirap eller färska bär. Kanske inte så nyttigt, men väldigt, väldigt gott. 

Det här behövs till ca 20 st.
3 ägg
250 g ricottaost
2 1/2 dl mjölk
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 krm salt

Gör så här.
Separera äggulorna från vitorna. Blanda äggulor, ricottaost och mjölk i en bunke.
Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner det i smeten. Vispa vitorna till hårt skum och vänd ner i smeten. Smält en klick smör i en stekpanna. Klicka ut smeten och stek plättarna på båda sidor på medelvärme tills de har fin färg.
Lite blåbär, hallon och/eller skivade jordgubbar kan också tillsättas i smeten.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar