söndag 10 mars 2013

Mont D'or


Det här är inget recept på ost. Bild och lite text får helt enkelt hamna här på bloggen för att vi ska komma ihåg osten. Risken är annars stor att den förträngs bland alla andra fantastiska franska ostar.


Mont D'or är en opastöriserad och AOC klassificerad ost från Jura, och finns att köpa från september till maj. Mjölken kommer från kor av rasen Montbeliarde.

Här är ett tips från en osthandlare hur man kan avnjuta sin ost:
Osten njuter du av som den är eller ännu hellre gnider du in den med lite vitlök på toppskorpan, gör några små hål i toppen och häller i en liten skvätt vitt vin, lägg osten i foliepaket och baka den sedan i ugnen i 200-220 grader i ca 15 minuter.
Avnjut med bröd, kokt potatis, goda lufttorkade charkuterier som salami och skinkor som du doppar i osten. Vintips till denna elegansens ost är en Riesling.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar