fredag 12 april 2013

Pasta med Tomatsås


En enkel tomatsås till pasta är så gott, speciellt om den tillreds med Piennolo tomater. Det är tjockskaliga små bitter/söta tomater som binds ihop i luftiga klasar, sk Piennolo. De odlas på 150-450 meters höjd över havet på Vesuvius sluttningar utan konstbevattning, därav de tjocka skalen. Det finns mer att läsa om de små delikata tomaterna här.

Det här behövs till 2 pers:
30 Piennolo tomater eller semi torkade cocktailtomater
2 vitlöksklyftor
1 dl olivolja
salt
svartpeppar, nymald
1 dl parmesanost, riven


Gör så här:
Värm ugnen till 50°C.
Halvera cocktailtomaterna, lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och ringla över lite olivolja. Salta och sockra. Låt stå tills de har skrumpnat ihop lite. ca 2-3 timmar.
Om man har lyckan att få tag på piennolo tomater så kan man hoppa över momentet i ugnen.
Värm olivolja i en kastrull, lägg i vitlök och tomater, låt koka på svag värme tills tomaterna har blivit lite mosiga. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt osten precis innan servering.
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

Bon Appétit!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar