tisdag 14 maj 2013

Fransk Potatissallad


Det finns säkert många olika varianter på Fransk potatissallad, den här tycker jag är god. För att potatisen ska suga upp en del av dressingen brukar jag hälla på den när potatisen fortfarande är varm. 
Potatissallad passar till nästan vad som helst, eller varför inte bara äta den som den är med ett gott bröd till. 

Det här behövs till 4 pers:
1 kg fast potatis, kokt
1 rödlök
2 msk kapris
salt, peppar
Dressing:
2 msk dijonsenap
1 1/2 msk rödvinsvinäger
1/2 dl rapsolja
1/2 dl olivolja
salt, peppar

Gör så här:
Skala potatisen medan den fortfarande är varm och skär i skivor. Skär löken i tunna ringar. Varva potatis, lök, kapris, salt och peppar i en skål.
Blanda senap och vinäger, vispa ner oljan, lite i taget. Smaka av med salt och peppar.
Fördela dressingen över den varma/ljumna potatissalladen och blanda runt.
Låt svalna och ställ sen kallt till nästa dag.

Servera potatissalladen till kött, fisk, fågel mm,mm

Bon Appétit!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar